Goed plannen van investeringen kan belasting besparen

Overweegt u de aanschaf van bepaalde zaken voor uw onderneming, dan kunt u belastingen besparen door hier goed over na te denken. Als ondernemer heeft u recht op investeringsaftrek. Deze aftrekpost geldt ook als u (nog) niet 1225 uur in uw onderneming werkt. Wel moet u aan bepaalde andere voorwaarden voldoen.

Investeringsaftrek is van toepassing op aangekochte goederen die meer dan 450 euro excl. BTW kosten en die ook als één investering te beschouwen zijn. Koopt u bijvoorbeeld verschillende computeronderdelen om daar zelf een computer van in elkaar te zetten, dan is dit één investering.

Als u per jaar meer dan 2200 euro van dergelijke investeringen heeft gedaan, dan hebt u recht op investeringsaftrek. De investeringsaftrek bedraagt maximaal 28% (in 2010).

Als u dit jaar tot nog toe voor 1800 euro investeringen gedaan hebt en u overweegt om volgend jaar nog een extra investering te doen, dan is het aan te bevelen om deze nog dit jaar te doen. Anderzijds kan het soms aantrekkelijk zijn om een investering uit te stellen tot januari volgend jaar als u dit jaar sowieso niet aan de 2200 euro komt.

Hoeveel voordeel heeft u dan? Stel u investeert in totaal voor 3000 euro. U mag dit jaar dan 28% van 3000 = 840 euro extra aftrekken. Daarnaast mag u afschrijven over de investeringen. De afschrijvingen zijn vaak 20% per jaar.

De 840 euro investeringsaftrek levert u een belastingbesparing op van maximaal 384 euro. Dat is toch zonde om te laten liggen.

Let op: niet alle aanschaffingen tellen mee voor de investeringsaftrek. Een personenauto bijvoorbeeld niet! Raadpleeg ons voor meer informatie.

Heeft u vragen, mail ons op info@optibo.nl

Nieuws

Nieuwsberichten

Inloggen administratie

Via onderstaande link

Voorwaarden

Van toepassing op onze diensten en deze site
  • Klachtenregeling